Ribice

Nakon što su naše Ribice otplivale iz vrtića u školske klupe (nekolicina su ih čarobnom pretvorbom postali Pčelice), u naš vrtić doplivale su nove Ribice, mališani u dobi od tri do pet godina starosti.

Kao i sva djeca uživamo u igri, istraživanju, slikanju, rezanju, crtanju, vježbanju, pričama….

Veselimo se druženju i otkrivanju, učimo kako biti pravi prijatelj, kako pomoći sebi i drugima, kako riješiti probleme i koje je pravo značenje našeg mota:

NE RADI DRUGOME ONO ŠTO NE ŽELIŠ DA TEBI RADE!

 

 

Ribice na mačkarama

(13.veljače,2018.)

Kao i prethodnih godina Fašnik je u vrtiću obilježen velikim maskirnim plesom u kojem sudjeluju djeca svih skupina. Uz veselu glazbu zajedno plešu gusari i princeze, vile, bubamare, tigrovi , vještice i mnoštvo poznatih likova iz crtića…

Ribice su bile posebne. Svi smo se maskirali u vesele snjegoviće i s prijateljima iz drugih skupina uživali u plesu.

Uz zajedničko druženje, veselje i pjesmu završen je period maškaranja i preodijevanja u kojem smo posebno uživali.

 

 

6.veljče 2018.

JUPI, KONAČNO JE PAO SNIJEG!!!

Kretanje je osnovna potreba svakog djeteta, pa kvalitetno zadovoljavajući tu potrebu, dajemo osnovne preduvjete za zdrav psihofizički razvoj i zadovoljstvo djeteta.

Dječji organizam treba jačati i prirodnim čimbenicima kao što su sunce, zrak, snijeg. Djeca i zimi moraju boraviti na zraku.Uživaju u igrama na snijegu, a za to vrijeme sva su osjetila aktivna: osjetilo vida (pejzaž je potpuno bijel), osjetilo sluha (dok hodamo snijeg škripi i pucketa pod čizmom), osjetilo dodira (snijeg je hladan i topi se u ruci)…

Da bi dijete bilo zadovoljno i da bi boravak na zraku zimi korisno utjecao na dječji organizam, odjeća treba biti topla i štititi od hladnoće, ali takva da ne sputava dijete i da se ono može slobodno kretati. Nikada ne treba pretjerivati s utopljavanjem.

Imajući sve to na umu, iskoristit ćemo konačni dolazak prave zime, uživati u igrama na snijegu, koristeći zarobljeni kutak prirode u sklopu našeg vrtića – našu šumicu.

 

24.Siječnja 2018.

U suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom djeca naše skupine posjetila su danas  knjižnicu. Zajedno s prijateljima iz Bubamara, slušali su priču Sunčane Škrinjarić „Tri snjegovića“, a nakon toga, u radionici, svatko je izradio svog snjegovića kojeg su s veseljem ponijeli u vrtić.

 

 

Mi smo Ribice, djeca starije mješovite skupine s odgojiteljicama Jasminkom Ivkić i Sonjom Borić. Ima nas 28-ero, 14 djevojčica i 14 dječaka. U rujnu 2017. godine dvadeset dvoje  će nas postati đaci prvaci.

Prije škole odlučili smo što više toga vidjeti, posjetiti, upoznati….. Zato nas često možete sresti u gradu kako žurimo u neki obilazak.

Naučili smo da se sve može kad se hoće!

Navikavamo se da probleme rješavamo razgovorom, a moto naše skupine je:

NE RADI DRUGOME ONO ŠTO NE ŽELIŠ DA DRUGI RADE TEBI!

 

 

ADVENT U SKUPINI RIBICE

 

Vrijeme Adventa vrijeme je nade i čekanja ispunjeno ljubavlju, brigom za drugoga, praštanjem, davanjem, primanjem….

Putovali smo kroz to vrijeme uz pomoć našeg Adventnog kalendara koji je krio mnoga iznenađenja.

Priprema za Božić prigoda je da dijete doživi i spozna čekanje u nadi i vjeri, da svjetlost pobjeđuje tamu, da doživi davanje i primanje. Tako u doticaju s drugom djecom dijete uočava da i drugi imaju potrebe primati – katkad i od njega.

Hvala svim roditeljima koji su nam pomogli da ostvarimo planirane zadaće i učinimo ovo vrijeme čarobnim.

 

Odgojitelj:

Sonja Borić