Dani Kruha

Svake godine tijekom mjeseca listopada u našem se vrtiću obilježavaju Dani
kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje. Dani kruha povezani su sa Svjetskim danom hrane kako bi se podigla svijest o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanju biološke raznolikosti te kako bi se kod djece pobudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi njihovi vršnjaci gladni.

Obilježavanje Dana kruha u vrtiću pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa djeteta i prirode.

Sudjelovale su sve odgojne skupine kroz različite likovne, govorne, scenske,
glazbene, stolno manipulativne i ostale planirane i slobodne aktivnosti.

U četvrtak, 25. listopada naš je svečani stol bio bogat pekarskim proizvodima koje su djeca izradila zajedno s roditeljima u svojim domovima. Sve proizvode i plodove blagoslovio je župnik vlč. Josip Štefančić nakon čega je uslijedila zajednička molitva, blagovanje kruha i drugih proizvoda te kratki program koji su djeca pripremila zajedno sa svojim odgojiteljima.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo roditeljima što su se u velikom broju odazvali i nesebično odvojili svoje vrijeme kako bi nam pomogli u realiziciji aktivnosti.