Arhiva skupina Zečići

Srednja mješovita skupina Zečići 

Odgojiteljice: Dobrila Bartulović, Marina Kučinić i Doris Glad

ZEČIĆI SMO MALENI,
SVAKI DAN SMO VESELI.
ZAJEDNO SE IGRAMO,
PJEVAMO I PLEŠEMO.

BISTRAC NAM JE DRUGI DOM,
TAMO NEKAD VLADA LOM.
TETE SU NAM KAO MAME
KAD IH NEMA EVO DRAME.

Djeca moraju živjeti u svijetu ljepote, igara, bajki, glazbe, crtanja, mašte, kreativnosti.

Vasily Sukhomlinsky

 

 

Obilježili smo Tjedan zdravlja u kojem smo dosta toga naučili. Djeci smo prvi dan postavili poligon sa raznim zadacima kako bismo istakli važnost tjelovježbe zbog poboljšanja zdravlja. Drugog dana dotakli smo se zdrave i nezdrave hrane u kojoj su djeca, kroz igru (povez na očima), pogađala o kojoj se zdravoj namirnici radi te naučila kako se nezdrava hrana vrlo lako može zamijeniti ukusnom zdravom! Trećeg dana dotakli smo se važnosti vode; što u organizmu, što na planeti. Kroz igru istraživali smo koje stvari plutaju, a koje tone. Četvrti dan proveli smo aktivnost vezanu za rad srca i disanje. Osluškivanje srce u mirnom trenutku, zatim nakon aktivnosti (kucanje srca – sporo; brzo). Pravilno disanje prikazali smo kroz opuštajuću igru sa salvetama.

Svakodnevne aktivnosti uglavnom su bazirane u centrima građenja i istraživanja. Pomoću pedagoški neoblikovanim materijalima, djeca istražuju visinu, kosinu, statiku, ravnotežu…Građenjem svakodnevno iskazuju svoju maštu i kreativnost.

Ono što djecu uvijek veseli jest vrijeme provedeno na otvorenom!

 

 

 

 

 

… mi smo mali zečići hop-hop-hop, pjevamo i plešemo non stop. 22 smo zečića mala, svaka nam je igra šala. Kroz pjesmu i ples, istražujemo naš dječji svijet. U vrtiću volimo ići mi pa smo zato radosni svi. tamo nas očekuju i s nama se raduju naše drage odgojiteljice Bernardica Ceranić i Kristina Francisković…

VRTIĆU DOVIĐENJA, ŠKOLA ME SADA ZOVE

Svake godine, tako i ove pedagoške 2017./2018. skupina Zečići oprostila se s vrtićem, igrom i bezbrižnim djetinjstvom.

Djeca su rekla doviđenja svojim tetama, ali ne zbogom. Kroz kratki rezime stihova i dječjih pjesmi s nostalgijom smo se prisjetili prvih koraka u vrtiću. Počeci su bili teški, ispunjeni suzama i periodom adaptacije. Većina djece je izgledala uplašeno i pomalo zbunjeno s velikim upitnikom iznad malene glavice. Nakon prilagodbe na novi prostor, teta koje su ih sa smiješkom dočekivale, uslijedilo je vrijeme učenja kroz igru, stvaranja novih prijateljstava i zajedničkog druženja. Vjerujemo da će djeca i roditelji pamtiti vrtićko vrijeme kao najsretniji i najbezbrižniji period u životu svoga djeteta. Na pragu je škola , nove obaveze i budućnost puna novih izazova.

Veselje i radost na dječjim licima najveći su „trofej“ svakog odgojitelja, ali i poticaj kvalitetnijem i boljem radu.

Dijete uvijek može odraslog naučiti trim stvarima: da bude veseo bez razloga

da bude uvijek nečime zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi.

P. Coelho

ODGOJITELJI: B. Ceranić i K. Francišković