Arhiva skupina Pčelice

KESTENIJADA

Tradicionalna Kestenijada održana je i ove godine u našoj prekrasnoj šumici. Uz šuškanje suhog lišća pod nogama i miris pečenih kestena djeca su uživala u prekrasnom danu. Šumicom je odjekivao veseli smijeh razigranih mališana.

DANI MEDA

Kroz raznovrsne aktivnosti u skupini, malene Pčelice usvojile su znanja o važnosti meda za zdravlje. Posebno zanimanje pobudio je proces nastanka meda. Djeca su sa zanimanjem slušala iskustva svog prijatelja čiji se roditelji bave proizvodnjom meda. Svoje vrtićke aktivnosti zaokružili smo posjetom manifestaciji DANI MEDA, gdje su djeca imala priliku kušati razne vrste meda i djeci omiljene medenjake.

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

U našoj skupini i ove godine obilježen je Hrvatski olimpijski dan. Cijeli tjedan aktivnosti su bile usmjerene na promicanje važnosti bavljenja sportom i upoznavanjem raznih olimpijskih disciplina. Na sam Hrvatski olimpijski dan odjenuli smo bijele majice proveli i razne sportske aktivnosti u našoj dvorani.

 

1,2,3… 24 pčelice smo mi!

U našoj skupini pjevamo, plešemo i dogovorom sve rješimo. Kroz igru učimo ali zato se nimalo ne mučimo. Da u našem roju budu sve pčelice na broju paze naše tete Ivana Puškarić i Monika Kurteš.

 

ZAVRŠNA SVEČANOST PREDŠKOLACA

U srijedu 30.svibnja 2018. godine predškolci su se oprostili od vrtića. Ugodno okruženje čudesne šumice omogućilo je djeci i roditeljima opušteno druženje. Nakon kratkog programa i podjele uspomena uz pregršt kokica i sokića djeca su uživala u dugometražnom crtiću „ Čudesna šuma“.

 

POSJET TENISKOM KLUBU

Djeca skupine Pčelice veselo su prihvatila poziv trenera Teniskog kluba Frankopan “. Sunčani dan iskoristili smo za ugodnu šetnju do Teniskog kluba ” Frankopan “. Djecu je dočekao trener i druženje je započelo radionicom ukrašavanja teniskih loptica. Dobro osmišljene igre na terenu omogućile su djeci upoznavanje s teniskim rekvizitima. Prije polaska u vrtić djeca su se okrijepila njima uvjek dragim sokićima i grickama.

 

PČELICE NA DANIMA MEDA

Djeca skupine PČELICE sudjelovala su u programu koji je odražan povodom otvorenja manifestacije 10.Dana meda „ Zlatno saće“ . Kostimirani u male pčelice svojim veselim plesom odoševili su brojne prisutne građane. U poslijepodnevnim satima radoznale PČELICE sudjelovale su u radionici izrade košnica.

 

DODJELA PRIZNANJA U KARLOVCU

Na natječaju DUZS-a , Jana Juhas i Vana Puškarić osvojile su 1. i 3. mjesto u konkurenciji likovnih radova na razini Karlovačke županije. Njihove mentorice su Monika Kurteš, Ivana Puškarić, Kristina Francišković i Bernardica Ceranić.

Dodjela priznanja održala se 10.05.2018 godine u prostorijama DUZS-a u Karlovcu.

 

 

Rano učenje engleskog jezika

Program ranog učenja engleskog jezika temelji se na spoznaji da je predškolska dob najpovoljnije životno razdoblje za usvajanje stranog jezika zbog bioloških i psiholoških karakteristika djeteta. Brojna istraživanja navode kako učenje engleskog jezika u ranoj dobi djeluje poticajno na razvoj jezičnih i općenito komunikacijskih vještina djece. Osim dobi djeteta važan faktor je i poticajno vrtićko okruženje koje djetetu omogućuje da uči spontano,  kroz igru i zabavu s vršnjacima.

Najbolja je metoda učenja kroz igru to mogu biti ples, gluma, pjevanje, crtanje, sve one aktivnosti koje dijete može pratiti, koje će mu biti zabavne i kroz koje će naučiti engleski jezik i to puno lakše, što je i dokazanon nego odrasla osoba. Sadržaj i aktivnosti rada planiraju se u skaladu s interesom i potrebama djece.

Zadaće programa

– stvarati uvjete u kojima će dijete imati priliku slušati, čuti i govoriti engleski jezik

– omogućiti djetetu postupno izražavanje na engleskom jeziku, prema njegovim izražajnim sposobnostima

– njegovati ispravan izgovor, ritam i intonaciju

Ivana Puškarić