Ježići

Ježići“

Odgojno obrazovna skupina: „Ježići“ – Starija jaslička

Odgojiteljice: Senka Porubić i Iva Kolić

 

U našoj skupini samo radost vlada,

sve je više „bodlji“ sada.

Svaka bodlja boc na boc,

shvatili smo sada štos.

Raspričani, zaigrani, rasplesani i raspjevani „Ježići“

žele vam dobrodošlicu na stranicu naše odgojne skupine!

TJEDAN ZDRAVLJA

Odgojno-obrazovna skupina „Ježići“ uključila se u obilježavanje „Tjedna zdravlja“ kroz raznovrsne aktivnosti. U njima smo željeli osvijestiti važnost zdravih navika i očuvanja zdravlja.

Prilikom osmišljavanja aktivnosti vodili smo se definiranim temama po danima.

„Uskočimo u Utorak“ – dan ispunjen tjelesnim aktivnostima poput male jutarnje tjelovježbe uz stihove „Volim se gibat, gibat!“, poligona, pokretne igre „Boc-boc iglicama“ i šetnje gradom.

„Super zdrava srijeda“ – pravilnu prehranu povezali smo s oralnim zdravljem. Uz naše stare poznanike „Grica i Greca“ naučili smo kako je zdrava prehrana preduvjet ne samo zdravih zuba, već cjelokupnog zdravlja.

„Čuvajmo čistu vodu u četvrtak“ – tema koja nas je posebno zainteresirala kako bismo otkrili svo bogatstvo zvukova padanja kiše, šuma potoka, zapljuskivanje valova, šum vode iz slavine… Shvatili smo da osim u prirodi, vodu posjedujemo u svojem tijelu i da je jako važno piti puno vode dnevno.

„Probdijmo pospani petak“ – razgovaramo o važnosti odmora i spavanja. Izvodimo vježbe disanja i istražujemo koje se promjene događaju u našemu tijelu poslije igara „Vrabac u polju“ i „Dan-noć“. Dan, ali i cijeli „Tjedan zdravlja“ zaokružujemo pričama po izboru djece i umirujućom instrumentalnom glazbom prije spavanja.