Zvjezdice

Zvjezdice

Zvjezdice smo male mi

Volimo se igrati

Plešemo i pjevamo

Zajedno se igramo

Gradimo i crtamo

Svi se dobro slažemo

Puno toga učimo

Ni malo se ne mučimo

Naša sreća još je veća

Kada vani trčimo

Svratite k nama svi

Do zvjezda sjajnih tih

 

 

ZVJEZDICE

Našu veselu skupinu čine 13 djevojčica i 9 dječaka. Najviše volimo pjesmu, ples i igru. Svoje doživljaje rado pretočimo na papir crtežom. Postali smo i pravi istraživači. Kako raste drvo? Gdje medo spava? Na svako pitanje, odgovor ćemo brzo naći. Prijateljstva gajimo i uvijek jedan na drugog pazimo. Svakim danom smo sve više i više samostalni , a u tome nam pomažu naše tete, teta Kristina i teta Andrea.

 

Za igru se često tvrdi da je ona opuštanje od ozbiljna učenja. Ali za djecu je igra ozbiljno učenje. Upravo je igra najveći zadatak djetinjstva.“— Fred Rogers

Zvjezdice

Zvjezdice su mlađa vrtićka skupina koja broji 20 djece, 10 djevojčica i 10 dječaka. Družimo se već drugu godinu i postali smo pravi prijatelji. Jako smo vedri i veseli. Iz naše sobe često odzvanja pjesma i smijeh. U građenju i konstruiranju smo postali pravi stručnjaci, kao i u crtanju i slikanju. Boravak na svježem zraku i dalje nam je najdraži dio dana. Kroz igru učimo i istražujemo svijet koji nas okružuje.

„Djeca vide čaroliju jer ju traže.“ Christopher Moore

 

 

Mlađa vrtićka skupina „Zvjezdice“ ( 3 – 4 godine )

 

Male Zvjezdice započele su svoje putovanje u rujnu 2021. u novootvorenom objektu Poredice DV „Bistrac“. Grupu čine 11 djevojčica i 10 dječaka. Sve naše Zvjezdice su iste dobi pa se dobro slažemo, kako u igri tako i u istraživanju svjeta oko nas. Najviše od svega volimo šetati prirodom koja okružuje naš vrtić. Nakon šetnje uvijek smo spremni za fini ručak koji nam vrijedno spremaju naši kuhari.

Izreka koju njegujemo i kojom se vodimo u našoj skupini je

Nikad ne pomaži djetetu u zadatku u kojem ono osjeća da može uspjeti.“ ( M. Matessori )

Odgojiteljice skupine

Andrea Rendulić i Kristina Domitrović