Cvjetići

22 cvijetića mala složno kroz igru uči i stvara! Naše su ručice ko´ maleni cvijet sa kojima radoznalo istražujemo i otkrivamo svijet! Tu su sa nama i naše tete koje nam rado i vješto u pomoć lete. Mi smo ekipa prava, koja zna kako se prijateljstvo stvara!

 

 

 

 

HRVATSKI OLIMPIJSKI DAN

U ponedjeljak, 10.09.2018.g. djeca skupine „Cvjetići“ su obilježila Hrvatski olimpijski dan raznim aktivnostima… Zajedno s ostalim skupinama sudjelovala su u raznim sportskim igrama na pomoćnom terenu gradskog stadiona…

Posjet Zavičajnom muzeju

Obilježavajući Dan grada Ogulina posjetili  smo i Zavičajni muzej.Uz stručno vodstvo djeca su razgledala Etnografsku zbirku ogulinskog kraja.Odlazak u muzej za većinu djece je bilo novo iskustvo te su s velikom znatiželjom i interesom promatrala ambijent seoske kuće,narodne nošnje te predmete koji su se koristili u poljodjelstvu i stočarstvu našeg ogulinskog kraja.

Posjet policijskog službenika

U povodu Dana policije, u petak 28.rujna 2018.g. posjetio nas je policijski službenik , gospodin Ivica Porubić, otac naše Tene Marije . Kroz edukativno druženje djeci je približen rad policije i rad samih policajaca -prijatelja djece. Na kraju druženja svako dijete  je dobilo mali poklon…

Dana 14.06.2018. godne u našoj skupini održan je završni kratki program za roditelje. Djeca su pjesmom, plesom, recitacijama, pokretnim igrama prikazali svojim roditeljima mali dio svega onoga što su tijekom godine spoznavali, istraživali, učili…

Veliki pljesak i pozitivni utisci roditelja sami za sebe govore o tome koliko su sva djeca bila uspješna u nastupu.

U mjesecu travnju kroz različite aktivnosti i sadržaje djeca skupine „Cvjetići“ upoznavala su se s otpadom, učili razliku između smeća i otpada, kako se s njim postupa, kako se razvrstava, sakuplja, reciklira te kako utječe na prirodu i kako ga možemo smanjivati.
S tim ciljem formirali smo posebno osmišljene cjeline u prostoru sobe dnevnog boravka. Tako je nastao reciklažni kutić i kutić za izradu recikliranog papira.
Reciklažnim kutićem željeli smo doprinjeti očuvanju okoliša pravilnim odlaganjem otpada u odgovarajuće kutije za papir, staklo, plastiku, metal i bio otpad.
Sakupljeni otpadni papir iskoristili smo za izradu recikliranog papira, a reciklirani papir za izradu čestitki povodom Majčinog dana.