Ribice

 

ROĐENDAN VRTIĆA

JESEN U RIBICAMA

Ova je jesen bila obilježena mnogim aktivnostima. Bogatstvo jesenskih boja, obilje plodova, zbivanja u prirodnoj i društvenoj okolini zaokupila su našu pozornost.

Krenuli smo i s realizacijom projekta „Prirodom do zdravlja“ s ciljem razvijanja: pozitivnih stavova o zdravom načinu prehrane, spoznaje o važnosti kretanja i boravka na zraku i u prirodi, spoznaje o potrebama biljaka, kao živih bića, ekološke svijesti kod djece i prihvaćanja različitosti kao prednosti, a ne kao nedostataka.

Obilježavajući dane zahvalnosti za plodove zemlje bili smo u berbi kukuruza, posjetili mlin i etnografsku zbirku u našem muzeju, koristeći stare predmete i sami smo pokušavali dobiti brašno, organizirali radionicu s roditeljima – zajedno smo mijesili keksiće.

Posebno smo se posvetili upoznavanju bundeve, tako često prisutne na našim poljima, ali ne baš uobičajene u našoj prehrani, pa smo osim izrade strašila, istraživanja i raznih igara, probali pečenu bundevu i napravili savijaču od bundeve.

Organizirali smo i radionicu s roditeljima – Izrada lutkica od kukuruzovine. Lutkice smo dijelili roditeljima Vrtića povodom Dana vrtića.

« 1 od 2 »

 

DAN GRADA

Rujan je mjesec posvećen našem gradu. Tada Ogulin slavi svoj dan. Upoznavali smo naš grad, njegovu prošlost, njegove znamenitosti. Gradili smo svoje kuće, Frankopansku kulu. Aktivnosti posvećene gradu završili smo posjetom Gradskoj knjižnici i čitaonici gdje smo slušali priču naše poznate ogulinke Ljiljane Ivković „Let leptira ogulinskim krajolicima“, a u radionici nakon priče svatko je izradio svoju zastavicu našega grada.