Ribice

IAKO SMO RAZLIČITI U MREŽI PRIJATELJSTVA PLIVAMO ZAJEDNO!

 

 

 

 

 

Odgojiteljice:

Aleksandra Kosanović i Sonja Borić

„Djeca su nam poslana kao kapi kiše
koja dolaze iz duše,
kao bogatstvo,
kao obećanje koje se uvijek može ispuniti.
Naša je dužnost da se pobrinemo
i da se sve to zaista i ispuni.
Nemojte mislite da je dijete slabić.
Dijete je ono što će izgraditi ličnost čovjeka.“

                                                Maria Montessori

Ribice Božić

 

Naša knjiga priča, Ribice 2021./2022.

 

NAJBOLJE UČIMO ČINEĆI!

 

 

 

TJEDAN ZDRAVLJA

 

Mješovita skupina Ribice pridružila se zabavnom obilježavanju Tjedna zdravlja. S obzirom da smo prošle pedagoške godine u skupini provodili projekt „S prirodom do zdravlja“, a kroz ovu pedagošku godinu nastavili s takvim aktivnostima, Tjedan zdravlja bio je poticaj da osmislimo nove igre i aktivnosti kojima ćemo kod djece nastaviti razvijati navike zdravog života.

Uskočili smo u utorak i proveli ga uz raznolike tjelesne aktivnosti i igre. Dječja tijela poslužila su kao glazbala kojima smo proizvodili različite zvukove.

Pokretima smo pratili pjesmu „Ja i moje tijelo“

Istovremeno smo crtali lijevom i desnom rukom i tako provodili gimnastiku za mozak.

Tijekom zdrave srijede prisjetili smo se navika zdrave prehrane. U Ribicama rođendane slavimo bez čipsa i smokija, gumenih bombona i gaziranih sokova. Zdrava prehrana nije nam strana i znamo koliko je važna za zdravlje. Uz igre prepoznavanja okusa, za voćnu marendu radili smo ražnjiće od voća, izrezivali i lijepili zdravu i nezdravu hranu, a uz pomoć naše zdravstvene voditeljice više naučili o piramidi zdrave hrane.

Četvrtak je dan koji smo posvetili vodi važnoj za higijena, a i kao najzdravijem i najvažnijem piću. Vodom se možemo i igrati i tako produbiti znanja o njoj. Prisjetili smo se i šetnje do našeg jezera Bukovnik.

Petak je dan posvećen odmoru i opuštanju. Proveli smo ga u aktivnostima i igrama s našom zdravstvenom voditeljicom. Igrali smo igre opuštanja, vježbe disanja. Bili smo slonići čija surla se podizala i spuštala kako smo disali. Popodnevni odmor bio je ljepši uz opuštajuću glazbu na koju smo navikli.

I ono što je Ribicama najvažnije, svakodnevno smo boravili na zraku u igri na spravama, s obručima i vijačama, šetnji…